fbpx

Uzbudljivi gradovi

Uzbudljivi gradovi u Pančevu

Drugo izdanje Nove energije: Uzbudljivi gradovi – Inovacije i Trendovi (17. – 18. decembra u Pančevu)

Svaki grad ima svoj ritam, svaki je po nečemu prepoznatljiv i jedinstven, svaki je na određeni način udoban za svoje žitelje i zbog nečega primamljiv za goste i svaki grad zaslužuje priliku da prepozna to svoje zašto i da u odnosu na njega kreira svoj jedinstven identitet i da se razvija.

Naša konferencija želi da dovede sve te uzbudljive gradove u Pančevo i da radoznalo promišlja o tome kako manifestacije i tehnologije doprinose strateškom razvoju gradova? Naš krajnji cilj je da živimo u jednom super pametnom gradu, koji će za dvadeset godina imati najbolji univerzitet u ovom delu Evrope i u kojem će sve što može da bude digitalizovano biti digitalizovano. Nakon drugog izdanja Nove energije želimo da nacrtamo Pančevo u budućnosti jer sve što može da se zamisli to je moguće i ostvariti.

Nova energija je inicijativa Organizacije za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva Connecting koja je nastala sa ciljem da učini vidljivim inovacije u oblasti zelene ekonomije, potom da podstakne diskusiju u našem gradu na temu održivog razvoja i mogućnosti 4.0 revolucije.

Nova energija se desila prvi put tokom 2017. godine u formi Eko predavanja, jednomesečnih radionica koje su okupile 30 mladih iz Pančeva, i rezultirala je otvaranjem Eko dvorišta, potom organizovanjem panel diskusije: „Pančevo: Pametni grad“ i realizacijom prvog Eko Bazara u našem gradu. Program je bio prepoznat od strane grada Pančeva i Trag fondacije.

Drugo izdanje Nove energije, Pančevo (17. i 18. decembar) okupiće studente, edukatore, omladinske radnike, naučnike, preduzetnike, aktiviste koji deluju i primišljaju o uzbudljivim gradovima kroz prizmu održivog razvoja, zelene ekonomije i uzbudljivih manifestacija. 50 učesnika/ca biće pozvano da razgovara na temu: “Uzbudljivi gradovi – Inovacije i Trendovi”

Program:

Prvi dan konferencije [17. decembar]

Uloga manifestacija u stvaranju uzbudljivih gradova

Drugi dan konferencije [18. decembar]

PRIKLJUČITE NAM SE NA NOVOJ ENERGIJI : UZBUDLJIVI GRADOVI U PANČEVU!

Registracija su otvorene!
 
Ukoliko to još uvek niste uradili, rezervišite svoje mesto na konferenciji popunjavanjem upitnika: link
 
Cena ulaznica do 20. novembra je 10e.