fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption

Učestvuj na Eko radionicama!

Da li želiš da naučiš kako da napraviš hranilicu za ptice, torbu ili nakit koristeći reciklažni materijal? Zanima te kako se vrše popravke na biciklu ili kako se sadi cveće?

Eko radionice nude odgovore na sva ova pitanja!

Organizacija „Connecting“ te poziva da učestvuješ na radionicama koje će se održati na novom eko prostoru u našem gradu – Eko dvorištu, koje se nalazi u dvorištu Streljačke družine „Pančevo 1813“, preko puta Narodne bašte.

Raspored radionica:

26. jul – Radionica pravljenja hranilica za ptice

Zamisli kako nedeljno jutro provodiš opuštajući se uz pesmu ptica koja dopire iz tvog dvorišta.

Zelene površine u našem gradu nastanjuje više vrsta ptica. One su važan deo našeg ekosistema i njihovo postojanje čini našu životnu sredinu bogatijom i lepšom.

Ova radionica pruža ti priliku da razumeš svet oko sebe, upoznajući se sa pticama iz tvog komšiluka. Dođi da zajedno budemo kreativni i otkrij kako da od otpadnog materijala napraviš hranilicu za ptice.

Vreme trajanja 2h

  1. avgust – Design thinking

Misliti kao “zeleni” dizajner može da transformiše način na koji gledaš na sve(t):

–  postaješ sve više svesniji/a sebe i sveta oko sebe

– veruješ da igraš značajnu ulogu u oblikovanju tog ili tvog sveta,

– i preduzimaš mere u pravcu kreiranja poželjnije budućnosti.

Design thinking ti daje poverenje u tvoje kreativne sposobnosti i sam proces stvaranja.  Istina je, da si ti već dizajner/ka i ova radionica je o pomaganju da  to i vidiš, i usvojiš nove metode i proces koji ti mogu pomoći da oblikuješ svoj svet.

Radionica je intenzivna, bazirana na praktičnom iskustvu i tokom nje ćeš imati prilike da dizajniraš svoju omiljenu eko torbu.

Vreme trajanja 2h.

08. avgust – Radionica pravljenja nakita od reciklažnog materijala”]

Da li znaš koliko se potencijalnih komada nakita krije u tvojoj kući?

Potrebno je samo malo vremena i mašte da to otkriješ, a kada vidiš šta se sve može iskoristiti za pravljenje nakita više nikada nećeš isto gledati na stvari koje bacaš.

Tokom radionice imaćeš priliku da napraviš svoj Eko nakit i ponosno ga nosiš – jer reciklaža je uvek u modi. 🙂

Vreme trajanja 2h.

12. avgust – Radionica popravljanja bicikala”

Pukla ti je guma, zarđao lanac ili popustile kočnice na tvom biciklu? Evo super prilike da ga popraviš!

Bicikli je ekološki najtolerantnije prevozno sredstvo koje ti omogućuje da se brzo i jeftino prevezeš na bilo koju lokaciju u gradu, a da pritom vodiš računa o svom zdravlju i ne zagađuješ životnu sredinu.

Ova radionica dešava se za vreme međunarodnog volonterskog kampa Rebicycle na kom volonteri iz zemalja širom sveta popravljaju stare bicikle. Uz pomoć ljudi sa iskustvom i ti možeš izvršiti sitne popravke na svom biciklu.

Vreme trajanja 2h.

16. avgust – Radionica sađenja cveća”

Cveće je najlepši ukras kojim možete ulepšati vašu kuću, baštu ili vrt, kako zbog vizuelnog užitka, tako i zbog prijatnih mirisa.

Postoji mnogo vrsta cveća koji se veoma lako gaje i održavaju, te uz malo truda možete pretvoriti vaše dvorište ili baštu u pravu malu oazu punu šarenih boja.

Ova radionica pruža vam priliku da prođete kroz proces sađenja cveća i vratite se kući sa novim idejama i lepim iskustvom.

Vreme trajanja 2h.

Za učešće na radionicama potrebno je popuniti prijavni formular koji se nalazi na linku: http://bit.ly/ekoradionice

Za sve dodatne informacije možete nam pisati na mejl office@connecting.org.rs ili na broj telefona 064/27-09-709.