fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption

Stručni skup “ZAJEDNIČKA VIZIJA – ZAPOŠLJAVANJE MLADIH U SRBIJI”

UG “Connecting people” je prepoznato od strane GIZ-a kao jedan od lokalnih aktera koji podstiče i promoviše tehnološko preduzetništvo i društveno odgovorno poslovanje, i shodno tome je pozvano da uzme učešće na stručnom skupu “ZAJEDNIČKA VIZIJA – ZAPOŠLJAVANJE MLADIH U SRBIJI”. Ovaj stručni skup održaće se 22. i 23. septembra 2015. godine u Centru „Sava“, u sali broj 2. Organizatori skupa su GIZ YEP i VET projekti uz podršku partnera: Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. UG “Connecting people” na stručnom skupu predstavljaće izvršni direktor udruženja Deniz Hoti.

Stručnim razgovorima poseban doprinos daće Ministarstvo ekonomije i GIZ sektor za održivi ekonomski razvoj, koji će zaključke ovog stručnog skupa integrisati u nacionalni politički dijalog tj. Nemačko-srpsku inicijativu za održivi ekonomski razvoj i zapošljavanje, uspostavljenu u maju ove godine.

Skup je namenjen osobama koje se profesionalno bave oblastima zapošljavanja, srednjeg stručnog obrazovanja, karijernog vođenja i savetovanja, i podrškom mladima u nacionalnim i lokalnim institucijama. Program je podeljen u nekoliko celina koje pokrivaju teme od presudne važnosti za definisanje izazova u zapošljavanju mladih, razvoju kompetencija i osnaživanju mladih za ulazak u svet rada, poboljšanje uslova i povećanje izgleda za njihovo zapošljavanje.

U obzir će se uzeti politike i mere Vlade u oblasti zapošljavanja, aspekti multisektorske saradnje, ali će se razmotriti i aspekti obrazovanja koji doprinose bržem zapošljavanju, inicijative za razvoj preduzetništva, karijernog vođenja i savetovanja.