Startapsupermarket

Ideja Startup Supermarket-a bila je promocija tech preduzetništva u vidu letnje tech preduzetničke škole za sve one koje tek počinje da zanima ova oblast.

Različite i zanimljive ideje, sklopljena nova partnerstva, stvaranje nove entuzijastične ekipe i spoznaja svojih mogućnosti ispunilo je četiri dana u Školsko rekreativnom centru “Čardak” i ostavilo pozitivan utisak na sve učesnike i učesnice.

Moj najjači utisak je izuzetno pozitivna i interaktivna energija učesnika, organizatora i predavača, koja je bila prisutna tokom cele realizacije Startap Supermarket događaja. Tematske celine koje su obrađene, veoma su zanimljive i aktuelne, a novostečene veštine su odmah primenljive u praksi. – Aleksandar Vazmić, učesnik

Polaznici prve letnje škole tehnološkog preduzetništva bili su mladi ljudi sa idejama iz gradova širom Srbije, uključujući Niš, Užice, Požegu, Beograd, Smederevo, Krupanj i Pančevo.

Centralni deo projekta Startap supermarket bila je letnja škola tehnološkog preduzetništva koja je održana u periodu od 14. do 17. avgusta 2014. godine, u školsko-rekreativnom centru Čardak, 40-ak kilometara od Pančeva. Udruženje Connecting people je prvu letnju školu tehnološkog preduzetništva organizavalo uz pomoć i podršku grada Pančeva, Erste Banke Srbija, kompanije Passage group iz Pančeva, izdavačkog preduzeća MATE Beograd i restorana Poco Loco iz Pančeva.

Letnju školu su vodili:

Danica Radišić, petnaest godina iskustva u copywriting-u, istraživanjima , razvoju biznisa i korporativnih komunikacija na tržištu zapadnog Balkana . Osnivačica regionalne korporativne agencija za komunikacije Krazy Fish, koja je specijalizovana za integrisane odnose sa javnošću, strateško kominiciranje i korporativne treninge.

Pavle Krivokuća, osnivač startapa “Vincerus”-a, trener pri “BSN”-u i domaćin u “Impact Hub Belgrade” koji poseduje 6 godina iskustva u pisanju i implementaciji projekata sa preko 6 miliona dinara stečenih kroz projekte koje je pisao. Pored perspektive prikupljanja sredstava sa strane projekata, Pavle poseduje iskustvo kao član konkursnih komisija za dodelu sredstava, gde je imao priliku da direktno odlučuje kome se dodeljuju finansije

Dušan Janković, katalizator zajednice u “Impact Hub”-u u Beču i su-osnivač “Razlivališta” i “Social Impact Award Serbia” je u proteklih 7 godina vodio i radio na projektima u OCD i biznis sektorima na lokalnom, nacionalnom i internacionalnom nivou putem kojih je testirao i implementirao različite strategije prikupljanja sredstava, od crowd-fundinga do saradnje sa javnim i privatnim sektorom. Pored iskustva sa sopstvenih projekata, Dušan je imao prilike da se upozna sa širokim spektrom inovativnih modela finansiranja radom pri internacionalnim programima inkubacije i akceleracije “Investment Ready  Program” i “Social Impact Award”.

U sam tok letnje škole bio je uključen i Nebojša Stojnić , ekspert u oblasti IT industrije, od 2011. godine radi za Elance-oDesk korporaciju, i na Startap supermarketu predstavio je mogućnosti Elance-oDesk2 platforme i približio ideje iskoristovisti interneta u cilju zapošljavanja na svim tržištima.

Želimo da istaknemo da je Startap supermarket bio veliki izazov i nezaboravno iskustvo za nas. Jedno divno putovanje i prilika iz koje smo puno naučili.Rezultati pokazuju da smo uradili veliki posao za naše učesnike i učesnice, grad Pančevo, preduzetništvo i preduzetnički duh.

Celokupan izveštaj projekta „Startap supermarket“ dostupan je na sledećem linku.