fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption

Startap supermarket – Narativni izveštaj

Centralni deo projekta je letnja škola tehnološkog preduzetništva koja je održana u periodu od 14. do 17. avgusta, u školsko-rekreativnom centru Čardak, 40-ak kilometara od Pančeva. Udruženje Connecting people je prvu letnju školu tehnološkog preduzetništva organizavalo uz pomoć i podršku grada Pančeva, Erste Banke Srbija, kompanije Passage group iz Pančeva, izdavačkog preduzeća MATE Beograd i restorana Poco Loco iz Pančeva.

Letnju školu su vodili:
Danica Radišić, petnaest godina iskustva u copywriting-u, istraživanjima , razvoju biznisa i korporativnih komunikacija na tržištu zapadnog Balkana . Osnivačica regionalne korporativne agencija za komunikacije Krazy Fish, koja je specijalizovana za integrisane odnose sa javnošću, strateško kominiciranje i korporativne treninge.

Pavle Krivokuća, osnivač startapa “Vincerus”-a, trener pri “BSN”-u i domaćin u “Impact Hub Belgrade” koji poseduje 6 godina iskustva u pisanju i implementaciji projekata sa preko 6 miliona dinara stečenih kroz projekte koje je pisao. Pored perspektive prikupljanja sredstava sa strane projekata, Pavle poseduje iskustvo kao član konkursnih komisija za dodelu sredstava, gde je imao priliku da direktno odlučuje kome se dodeljuju finansije.

Dušan Janković, katalizator zajednice u “Impact Hub”-u u Beču i su-osnivač “Razlivališta” i “Social Impact Award Serbia” je u proteklih 7 godina vodio i radio na projektima u OCD i biznis sektorima na lokalnom, nacionalnom i internacionalnom nivou putem kojih je testirao i implementirao različite strategije prikupljanja sredstava, od crowd-fundinga do saradnje sa javnim i privatnim sektorom. Pored iskustva sa sopstvenih projekata, Dušan je imao prilike da se upozna sa širokim spektrom inovativnih modela finansiranja radom pri internacionalnim programima inkubacije i akceleracije “Investment Ready Program” i “Social Impact Award”.

Specifični ciljevi:
– podsticanje razvoja preduzetničkog duha i preduzetničkog ambijenta među mladim ljudima
– pomoć mladima da razviju samoinicijativu, samopouzdanje, kreativnost,timski rad i odgovornost

Opšti cilj:
Cilj ovog programa je da pruži mladima neophodno bazično znanje i iskustvo u razvijanju poslovne ideje kao i predstavljanju investitorima, promovisanju, vođenju samog preduzeća i prikupljanju finansijskih sredstava.

Polaznici prve letnje škole tehnološkog preduzetništva bili su iz iz gradova širom Srbije, uključujući Niš, Užice, Požegu, Beograd, Smederevo, Krupanj i Pančevo. Letnjoj školi je prisustvovalo 15 učesnika. Celokupna lista učesnika nalazi se u Prilogu br.11.

U sam tok letnje škole bio je uključen i Nebojša Stojnić , ekspert u oblasti IT industrije, od 2011. godine radi za Elance-oDesk korporaciju, i na Startap supermarketu predstavio je mogućnosti Elance-oDesk2 platforme i približio ideje iskoristovisti interneta u cilju zapošljavanja na svim tržištima.