fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption

Smeh joga & Edu izazov

Prvi po redu Kad porastem biću… Edu izazov otvorićemo osmehom i pozitivnom energijom uz pomoć divne Nataše Lukić, Smeh joga liderke.

Smeh joga je jedinstveni koncept smejanja bez razloga: igranje određenih igrica, vežbanje smeha, lagano istezanje, vežbanje refleksa i opuštanje – sve to u kombinaciji sa vežbama joga disanja. Osnova Smeh joge su RADOST i DEČIJA RAZIGRANOST, a aktiviraju se kroz četiri elementa:- pevanje, ples, igru i smeh. Naučno je dokazano da se  u slučaju  i simuliranog i stvarnog smeha stiču istovetne fiziološke i psihološke prednosti. U Smeh jogi radimo smeh kao vežbu, te simulirani smeh ubrzo dovodi do iskrenog i zaraznog. Možemo da produžimo naš smeh dokle god želimo i to smejući se glasno i duboko iz dijafragme/trbuha. Redovnim vežbanjem razvija se pozitivan mentalni stav, menja se perspektiva iz negativne u pozitivnu, a svoj fokus prebacujemo od problema ka rešenju. Usled poboljšanog snabdevanja ćelija kiseonikom, naše telo se leči na ćelijskom nivou, jačamo imunitet i preventivno delujemo, što u krajnjem dovodi do poboljšanja našeg zdravstvenog stanja u celini.

Smeh je najmoćnija, uz to – besplatna, alatka koju svako poseduje.To je alatka za rešavanje stresa na fizičkom, emotivnom i mentalnom planu. SMEH JE LEK. SMEH JE STVAR NAŠE ODLUKE.

Smeh jogu mogu svi vežbati i od nje imati koristi, bez obzira na pol, uzrast ili fizičke mogućnosti. Svako može naučiti kako da promeni loše raspoloženje za svega nekoliko minuta, a u svakodnevni život unese više smeha.

Smeh joga omogućava očuvanje i unapređenje nivoa fizičkog, mentalnog, emocionalnog i duševnog zdravlja, ličnog i društvenog razvoja. Ostali ciljevi su: jačanje socijalnih veština, socijalizacija marginalizovanih grupa, podrška licima sa invaliditetom, deci predškolskog i školskog uzrasta, afirmacija volonterskog rada, unapređenje i razvoj stvaralaštva, obrazovanja, nauke, sporta, multikulturalnosti, unapređenje ljudskih prava, smanjenje diskriminacije, dodatno obrazovanje građana.

AKO SE OSEĆAŠ DOBRO KADA SE SMEJEŠ, SMEJ SE, DA SE OSEĆAŠ DOBRO.

Radionicu  vodi NATAŠA LUKIĆ iz Beograda, Smeh joga liderka, sa sertifikatom Laughter Yoga University.

Sa iskustvom u realizovanju blizu 140 Radionica/Časova/Prezentiranja Smeh joge u Udruženjima BUDIMO ZAJEDNO, EVO RUKA i ŽIVIMO ZAJEDNO; Klubu Stari grad 50+; Tribinama, Festivalima zdravlja i Smeh turizmu; sa decom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta u Vrtićima „Venčić“ i „Povratak prirodi“, u inkluzivnom projektu OLIMPIJSKE IGRE ZA SVE-Novi Beograd i  Udruženju RODITELJ; sa starijim osobama u :- Centru za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom Novi Beograd, u Gerontološkom centru Beograda- Domu penzionera Bežanijska kosa i Voždovac, Stacionaru u Diljskoj i Dnevnom centru i klubu za starije Vračar; Radionice ŽENSKI DAN; u akciji „Radost Ludost -8“ Rekonstrukcije Ženski fond; na Letnjim feminističkim susretima mladih seoskih žena u Bezdanu, u organizaciji BeFem-a; U Fondacija Medjugeneracijski volonterski centar/Foundation IVC /u okviru humanitarnih akcija, Festival “Buđenje”, Sajam sporta “Pronađi snagu, pokreni se”/; nastupi u sredstvima informisanja itd.

Natašine aktivnosti možete pratiti na FB stranici SMEH JOGA SA NATAŠOM.