fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption

Sajam volontera i organizatora volontiranja “Širimo osmeh”

Sajam organizatora volontiranja i volontera održaće se na Međunarodni dan volontiranja, u petak 5.decembra od 12h do 15h u Dvorani Apolo.  Glavna ideja ovog Sajma jeste da pruži mogućnost volonterskim organizacijama da se predstave volonterima, kao i da prezentuju svoj rad i volonterske programe koje nude. Isto tako, Sajam je osmišljen tako da informiše volontere o organizacijama u kojima mogu da se angažuju i da ih podstakne da se aktiviraju u nekoj od njih.

Collage

Priliku da učestvuju na Sajmu i predstave svoje programe mladim volonterima imaće 22 udruženja, među kojima su: As Centar, Mladi istraživači Srbije, Prepoznaj u sebi, Kompas i drugi. Kao i prošle godine, svaka organizacija imaće svoj štand na kome će izložiti svoj promo materijal i ponuditi preko 200 novih prilika za volontiranje. Veliki broj udruženja, koji će se predstaviti u petak, pruža priliku budućim volonterima da se informišu o programima i sadržajima, koji ih okružuju, a takođe i objašnjava kako mogu da se uključe u društvenom aktivizmu i postanu pokretači pozitivnih promena u svom društvu.

Sajam „Širimo osmeh“ organizuje Regionalni Volonterski centar, čiji je glavni cilj da spaja volontere sa prilikama za volontiranje i organizatore volontiranja sa volonterima, koji su im potrebni, vrednuje i nagrađuje volonterski rad, ali i promoviše volonterizam kao poželjan oblik društvenog ponašanja. Projekat Regionalnog volonterskog centra podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta, a radom RVC-a administrira udruženje Connecting people, uz partnerstvo sa Kancelarijom za mlade, Domom omladine Pančevo, kao i sa još 5 organizacija civilnog društva iz Pančeva.