fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption

Sajam organizatora volonterskih programa

Pozivamo vas da vašu organizaciju civilnog društva / ustanovu kulture prijavite za učešće na ovogodišnjem Sajmu organizatora volonterskih programa “Pokreni sveT”, koji će biti održan u okviru FreeDom Art Festivala, 26. i 27. avgusta od 18 do 20 časova, na platou ispred Doma omladine Pančevo.

Sajam ima za cilj da našim sugrađankama i sugrađanima predstavi mogućnosti, prilike i programe za volontiranje u organizacijama civilnog društva i ustanovama kulture koji se organizuju tokom cele godine u našem gradu, sa namerom da ih inspirišemo i podstaknemo da se aktivno uključe u kreiranje kreativnih promena.

Učešće na sajmu je prilika da predstavite svoje programe za volontiranje i na platformi Regionalnog volonterskog centra Pančevo, koja povezuje ljude dobre volje sa prilikama za volontiranjem i promoviše vrednosti volontiranja.

Predstavljanjem svojih organizacija i programa na sajmu doprinosite promociji vrednosti volontiranja i vidljivosti vaše organizacije.

Da biste se prijavili na Sajam organizatora volonterskih programa “Pokreni sveT”, potrebno je da najkasnije do 20.08.2016. godine popunite formular *(koji možete preuzeti ovde) i da ga pošaljete na mail: office@rvc.rs

U okviru sajma biće otvoren i konkurs za dodelu nagrada za najvolontersku akciju “VolonterizaKciju”, najvolontera i najvolonterku na koji ćete moći da prijavite svoje volenterske akcije i volontere. Nagrade će biti dodeljene 5. decembra na Međunarodni dan volontera.

Za sva dodatna pitanja i informacije stojimo vam na raspolaganju i možete nas kontaktirati putem mejla office@rvc.rs  ili putem telefona +381 66 41 27 03.

Organizator

Regionalni volonterski centar Pančevo osnovan je  2014. godine kao program organizacije „Connecting” i predstavlja dobrovoljnu mrežu organizatora volontiranja koja afirmiše i promoviše aktivnu i pozitivnu ulogu volontiranja u zajednici, kroz razvoj volonterskih programa i vrednovanje i nagrađivanje volonterskog rada.Do sada smo uspešno organizovali četitri sajma organizatora volontiranja, od kojih tri u Pančevu i jedan u saradnji sa Smart kolektivom, u Beogradu.
Oformili smo bazu od preko 200 volontera, koje redovno informisemo o prilikama za volontiranje i programima naših partnera. Organizovali smo mnogobrojne edukacije usmerene ka organizatorima volonterskih programa i volonterima. Ponosni smo na organizaciju nacionalnog volonterskog kampa u okviru „Freedom art” festivala, 2015. godine, a ove godine smo se odlučili za organizovanje našeg prvog međunarodnog volonterskog kampa “REBICYCLE” koji ima za cilj da oživi stare biciklove i sa njima pokrene servis za iznajmljivanje bicikla.