Regionalni volonterski centar

Regionalni volonterski centar predstavlja platformu koja povezuje ljude dobre volje sa prilikama za volontiranje.

Naša vizija je  društvo aktivnih građanki i građana koji  prepoznaju volontiranje kao oblik odgovornog i poželjnog društvenog delovanja.

Naša misija je da inspirišemo i podstaknemo ljude sa teritorije Balkana da kreiraju društvene promene kroz proces građanskog angažmana i doživotnog učešća u volonterskim programima.

Regionalni volonterski centar Pančevo nastao je 2014. godine uz podršku Ministartva omladine i sporta Republike Srbije, a na inicijativu organizacije Connecting people, Kancelarije za Mlade iz Pančeva, Doma omladine Pančevo i vodećih omladinskih organizacija sa terotorije Južnog Banata koje su prepoznale značaj i vrednost volontiranja. Na osnivačkoj Konferenciji, 17. oktobra 2014. godine, u holu Gradske Uprave Pančeva organizacije su potpisale Memorandume o razumevanju i Protokole o saradnji. Na konferenciji prisutnima su se obratili Deniz Hoti, koordinator Regionalnog volonterskog centra i jedan od osnivača organizacije Connecting people, Snežana Ćuruvija ispred Refraction tima i Jovan Samoilov, ispred Doma omladine Pančevo.