fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption

Predstavljanje Edu izazivača/ica

Nataša Zečević, direktorica Tehničke škole “23 maj”, Pančevo

Od kada zna za sebe ide u školu i voli matematiku. Veruje da je obrazovanje najvažnija industrija jedne zemlje. Posle Gimnazije „Uroš Predić“, upisuje PMF i još za vreme studija počinje da radi kao nastavnik matematike. Radila u svim školama u ulici Braće Jovanovića. Od 2014. izabrana za direktora Tehničke škole „23. maj“ i sa te pozicije pokušava da napravi školu po meri deteta.

Gordana Josimov, profesorka u školi “Ruđer Bošković”, Beograd

Nakon Treće beogradske gimnazije, završila sam Učiteljski fakultet i ostvarila  svoj san da postanem učiteljica… Prioritet u  radu sa đacima mi je da kreiram podsticajnu atmosferu u kojoj će se svaki od njih dobro osećati. Podstičem ih na lično izražavanje, kreativnost, praktičan rad, druženje i komunikaciju.

Pionir sam u  primeni modela inkluzivnog obrazovanja. Jedna od autorki kampanje Svi u školu, budućnost za sve u 100 opština Srbije. Sertifikovani međunarodni trener iz oblasti donošenja javnih politika. Autorka i realizatorka brojnih seminara za prosvetne radnike kao i Vodiča za nastavničko udruživanje. Učestvovala sam u radu Evropske komisije u Strazburu. Uvrštena sam u mapu inovativnih prosvetnih radnika  i dobitnica priznanja Najbolji edukator Srbije 2016.

Milena Radovančev, aktivistkinja, Reflektor teatar

Milena je aktivistkinja u duši, sa luckastom energijom. Prepozantljiva po narandžastoj kosi i širokom osmehu. U aktivističke vode uplivala je u svojoj petnaestoj godini i od tada iz te iste vode nije izašla. Prošla bezbroj seminara, treniga, razmena, volotirala je na raznolikim događajima i manifestacijama. Završila gimaziju „Uroš Predić“ u Pančevu.  Trenutno studira fakultet za specijalnu edukacijui rehabilitaciju . Velika strast joj je gluma, te se zbog toga i priključuje Reflektor teatru, u kom je i danas. Obožava decu i njihovu nedirnutu kerativnost, voli  da sluša, uči i stvara.

Za sve ono što je do sad stigla da uradi i otkrije, Milena “krivi” volotiranje i vrata koja joj je otvorio aktivizam, kada je prvi put bojažljivo zakucala na njih. Misli da njega svi mladi treba da upoznaju i da je aktivizam nešto što donosi uspeh, bez izuzetka, za sve one koji prekorače prag.

Dragana Malidžan Vinkić je koordinatorjka za obrazovanje u Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije

U oblasti obrazovanja ima iskustva rada oko 13 godina prvo kao praktičarka – nastavnica srpskog jezika u osnovnoj školi, zatim kao članica Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju, kao sardanica za inkluzivno obrazovanje u MPNTR-u i sada kao koordinatorka za obrazovanje u Timu.

U toku svog radnog angažmana najviše je radila na procesima koji se prevashodno tiču unapređenja sistema obrazovanja i vaspitanja u oblasti inkluzivnog obrazovanja. Aktivno učestvuje u izradi različitih zakonskih i podzakonskih akata, procesima evropske integracije i autorka je stručnih radova i nekoliko publikacija u oblasti inkluzivnog obrazovanja. Takođe, koordinatorka je za Srbiju u Evropskoj agenciji za inklzivno obrazovanje i osobe sa invaliditetom.

San joj je da društvo shvati važnost i prednosti socijalnog uključivanja kako bi svako u Srbiji bio prihvaćen, koristan, poštovan i ravnopravan bez obzira na različitost koju sa sobom nosi.

Predrag Starčević, učitelj, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”

Učitelj, humanitarac, pisac Bukvara za prvi razred osnovne škole, pisac naučnih i stručnih radova iz oblasti pedagogije, psihologije, metodike, masmedija i estetike, kao i brojnih redakcija i recenzija priručnika i udžbenika, osnivač srpskih škola u Solunu, Katerini i Leptokarja u Grčkoj, donator, kreator i realizator mnogih psiholoških radionica za decu, mlade i odrasle, dobitnik mnogih međunarodnih i domaćih priznanja…

Miomir Adamović, muzičar i aktivista, Sindrom bend i Budi muško klub

Prve vece prekretnice dogodile su se 2013. godine, kada umesto željene gimnazije upisuje ETŠ ,,Nikola Tesla” Pancevo i pocinje aktivno da se bavi muzikom, i 2014. godina kada zvanicno uplivava u svet aktivizma i to kao ucesnik na popularnom ,,Budi muško” treningu.

Nakon treninga postaje vršnjacki edukator na teme rodno zasnovanog nasilja, etiketiranja i diskriminacije, a vremenom postaje lider ,,Budi muško” kluba Pancevo i trener na samom projektu koji realizuje Centar E8.

Pocetkom 2016. godine osniva pankrok/powerpop bend Sindrom u kome svira gitaru i peva. Sa bendom planira izdavanje debitanskog albuma od 10 pesama pod nazivom ,,Navodna ljubav” pocetkom 2019. godine.

Iako je završio smer informacionih tehnologija u ETŠ, uspešno je upisao drugu godinu studija sociologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Moto: Radi šta te radi!

Drugi po redu Edu izazov održaće se u sredu 19. septembra od 17h do 19h u Galleria Cafe-u u Pančevu. Edu Izazov je jedinstven događaj posvećen širenju pozitivnih ideja iz oblasti obrazovanja na kojem učenici, edukatori, preduzetnici i roditelji dele svoja iskustva u formi kratkih i inspirativnih predavanja.

Učešće je besplatno, a prijave su obavezne jer je broj mesta ograničen. Molimo vas da se prijavite na sledećem linku –http://bit.ly/eduizazovprijave.

Više o Edu izazovu #2 “Ja imam san” saznajte ovde: https://www.connecting.org.rs/eduizazov2/