fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption

Predstavljanje Edu izazov govornika/ca

Nikola Ćurčin, direktor Elektrotehničke škole Nikola Tesla iz Pančeva

Nakon maturiranja pančevačke Gimnazije “Uroš Predić”, upisuje ETF u Beogradu. Tokom studiranja bavio se prevencijom HIV/AIDS-a i borbom protiv stigme i diskriminacije, kao vršnjački edukator i trener. Kroz Koaliciju udruženih mladih Pančeva učestvuje u izradi i usvajanju prve lokalne strategije za mlade u Srbiji.

Nakon diplomiranja radi na poslovima inzenjerske prodaje, a 2010 prelazi u ETŠ Nikola Tesla, gde predaje stručne predmete, 2016 izabran je za direktora škole. Redovni je čitalac Stripoteke.

Tatjana Romanov, učiteljica OŠ Sveti Georgije iz Uzdina

Za učiteljicu Tatjanu kažu da je savesna, odgovorna i sistematična. Sama kaže da je od malih nogu želela da bude učiteljica. Radi više od 20 godina, od toga 6 godina u kombinovanim odeljenjima, 7 godina kao nastavnik srpskog jezika i još 7 godina u razrednoj nastavi. Ova šarenolikost vaspitno – obrazovnog posla omogućila joj je da sagleda različite mogućnosti organizacije nastavnog procesa i stekne iskustvo koje u radu prenosi kao mentor kolegama početnicima.

Ističe da u svom radu uspevaju oni nastavnici koji ne očekuju da inovacije neko od njih zahteva, već da su oni sami inicijatori i nosioci inovacija u nastavi.

Srđan Plavšić, nastavnik u srednjoj školi „Tehnoart Beograd“

Rođen u XX veku. Na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu stekao zvanje Master grafičkog dizajna. Potom se nesrećno zaljubljuje u rad sa mladim ljudima. Završava u prosveti, i poslednjih deceniju i po radi u srednjim stručnim školama. Pored toga u Beču završava Investment Ready Academy. Jedan od članova tima koji je napravio prvu edukativnu društvenu igru na našem jeziku koja za temu ima socijalno preduzetništvo – “Trip”. Aktivno prati startup scenu, i još aktivnije motiviše i podržava mlade na njihovom putu od dece ka radosnim odraslima. Životno delo: blog na adresi www.profesorsrdjan.com

Katarina Bugarin, influencer

Vesela,vedra i uvek nasmejana šesnaestogodišnjakinja koja završiva drugu godinu Ekonomske škole “Paja Marganović” u Pančevu. Ima kanal na Youtube-u, i na njemu snima videe smešnog karaktera ( skečeve ). Pozitivni komentari, reči hvale kao i svi osmesi koje dobija zbog tih klipova je motivišu da nastavi da se bavi onim čime voli i da budem ono što jeste.

Sonja Dakić, preduzetnica

Mama, preduzetnica i mentorka, neko ko rado deli svoja znanja i kontakte jer veruje da tako čini ovaj svet boljim mestom. 2011. godine osnovala je sa prijateljicom socijalno preduzeće Daj Daj d.o.o. koje se bavilo proizvodnjom ekoloških platnenih pelena od bambusovog vlakna, jedinog tekstilnog proizvoda u Srbiji koji nosi Eko znak RS.

Dobitnica specijalnog priznanja za inovativnost Udruženja poslovnih žena Srbije, TEDx govornica i predavačica na mnogim domaćim i stranim konferencijama. Poslednjih godina drži radionice na temu preduzetništva, javnog nastupa i razvoja veština. 2018. godine pokrenula sopstveni mentorski program Živi*Radi*Voli u saradnji sa ICT HUB-om u Beogradu.