fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption

Počeo letnji edukativni program “Kad porastem biću…”

U ponedeljak 26. juna, u prostorijama Doma omladine, počeo je letnji edukativni program za mlade „Kad porastem biću…“ koji sprovodi organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva „Connecting“.

Letnji edukativni program „Kad porastem biću…“ je jedinstven program profesionalne orijentacije koji pruža podršku mladima da samostalno i promišljeno donose odluke o nastavku školovanja i/ili karijere.

U programu učestvuje 18 mladih iz Pančeva i okolnih sela, uzrasta od 14 do 18 godina. Tokom prve nedelje održane su 3 radionice na kojima su učesnici i učesnice imali priliku da razumeju važnost timskog rada, doprinesu izgradnji tima i razvijanju timskog duha, kao i da nauče šta je zapošljivost i na koje sve načine mogu postati konkurentniji na tržištu rada.

U narednom periodu grupa će raditi na razvijanju veština 21. veka kao što su komunikativnost, kritičko razmišljanje, digitalna pismenost, socijalne veštine i druge. Takođe imaće priliku da rade testove profesionalne orijentacije, nauče osnove preduzetništva i upoznaju se sa neformalnim metodama za lični i profesionalni razvoj.

Letnji edukativni program „Kad porastem biću…“ realizuje se uz podrsku Doma omladine Pančevo, D.O.O. Aldi, fotokopirnice Hamer, Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“, Tehničke škole „23. maj“ i portala 013info.