O nama

Mi ne  čekamo promene, mi stvaramo nova rešenja.

Roboti, automobili bez vozača, otključavanje vrata očima su naša realnost. Ove tehnologije već postoje i postaju sveprisutne širom sveta. Ako nismo spremni za ovu promenu u tehnologiji mi ćemo ostati bez dobrobiti i bogatstva koju će ona prouzrokovati. To je razlog zašto Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva Connecting, od 2013. godine pa do danas, radi na kreiranju zajednice preduzimljivih ljudi koji će naučiti našu decu u Srbiji kako da upravljaju tehnologijom i neće dozvoliti da tehnologija upravlja njima.

Naša vizija je da vratimo obrazovanje tamo gde mu je i mesto. Na vrh piramide potreba!

Connecting deluje na nacionalnom nivou kroz svoje projekte:

Program obrazovanja za karijeru Kad porastem biću… je nagrađivani obrazovni program koji pomaže srednjoškolcima da postanu izvrsni.

Kad porastem biću… je naš najvažniji projekat i celogodišnji program na kome radimo od 2016. godine, podržavajući mlade širom Srbije da pronađu svoje „zašto“ i da uz pomoć mentora donesu informisane odluke o svojoj budućnosti. Centralni deo programa je 6-dnevni Kad porastem biću… kamp koji se od 2020. godine organizuje u Naučno Istraživačkoj stanici Petnica.

Na kraju želimo da istaknemo da je Connecting jedna od retkih organizacija sa teritorije Južnog Banata koja poseduje sertifikat akreditovane organizacije za primenu i unapređenje standarda kvaliteta omladinskog rada. Srećni smo što je više od 2.000 dece i mladih bilo u prilici da učestvuje u našim obrazovnim programima.

Strateški plan za period 2017. – 2019. možete preuzeti ovde.