fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption

Nastavak snimanja dokumentarnog filma “Obrazovanje za 4.0 revoluciju”

U toku je snimanje dokumentarnog filma “Obrazovanje za 4.0 revoluciju” u produkciji udruženja Connecting. Prvi kadrovi filma napravljeni su tokom realizacije prvog edukativnog kampa „Kad porastem biću…“  na temu obrazovanja za karijeru u Mokrin House-u od 9. do 14. avgusta. Snimanje je potom nastavljeno, 27. avgusta u Share Square-u, intervjuisanjem naših prijatelja koji posvećeno rade na unapređenju formalnog obrazovnog sistema, redom: Fondacije Petlja, Dostignuća mladih u Srbiji, Euroguidance centra u Srbiji, Designathon Works Srbije, Design for Change Srbije i Share Square-a.

Primetili smo da je u našem društvu prisutan jedan negativan narativ koji bezrezervno kritikuje sve i svašta pa i formalni obrazovni sistem, modele neformalnog obrazovanja i ljude koji se bave podučavanjem mladih i dece. Mi smatramo da je vreme da promenimo taj narativ, inspirišemo donosioce odluka, nastavnike/ce, učenike/ce, roditelje i sve ostale ljude koji su deo obr

azovnog sistema da preuzmu stvari u svoje ruke i pokrenu pozitivnu promenu koja će prilagoditi formalni obrazovni sistem 4.0 revoluciji – reko je Deniz Hoti, izvršni direktor Connecting-a.

Udruženje Connecting će sledeće godine obići Srbiju, tačnije 10 gradova, sa svojim filmom “Obrazovanje za 4.0 revoluciju”, kako bi što veći broj ljudi bio u prilici da vidi film. Istovremeno ćemo pokrenuti i platformu na kojoj ćemo pored filma sa publikom podeliti i upustvo za organizovnje projekcije filma u lokalnim zajednicama sa idejom da se što više istih organizuje tokom sledeće godine. Cilj nam da najmanje 30% populacije mladih odgleda film zajedno sa svojim učiteljima, nastavnicama i direktorima.

Nastavak snimanja zakazan je 18. septembar u ICT Hub-u kada ćemo biti u prilici da iz prve ruke, od Koste Andrića, čujemo na koji način prethodno spomenuti hub planira da doprinese razmeni znanja i edukaciji mladih u 4.0 revoluciji.

U planu je kampanja sa masovno prikupljanje sredstava i tim Connecting-a posvećeno radi na njenoj pripremi. O samoj kampanji će biti više reči u narednom newsletter-u.