fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption

Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata – Mladi su zakon

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ОМЛАДИНСКИХ ВОЛОНТЕРСКИХ ПРОЈЕКАТА У ЦИЉУ ПОДСТИЦАЊА АКТИВИЗМА И ВОЛОНТИРАЊА МЛАДИХ

Ресурс центар за Јужнобанатски и Београдски округ, Центар за грађанско деловање, је у сарадњи са Канцеларијом за младе Града Панчева, Канцеларијом за младе општине Бела Црква, Канцеларијом за младе општине Обреновац, Младим истраживачима Србије, Организација за развој каријере и омладинског предузетништва „Connecting“, Фондацијом за младе Обреновца, Организацијом за промоцију активизма „ОПА“, Удружењем студената са хендикепом, Организацијом „Компас – Креативни омладински центар Панчева за борбу против сиде“ и уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта, у оквиру програма МЛАДИ СУ ЗАКОН, расписао конкурс за финансирање омладинских волонтерскх пројеката у циљу подстицања активизма и волонтирања младих.

На конкурс се могу пријавити удружења младих и неформалне омладинске групе састављене од најмање пет чланова са територије Јужнобанатског и Београдског округа, с тим да неформалне омладинске групе морају имати минимум једну пунолетну особу.

Конкурс је намењен младим људима који кроз активно учешће и волонтерско ангажовање желе да у својој локалној средини учествују у уређењу јавних простора у којима млади проводе слободно време или других простора од јавног интереса, организују активности за локалну заједницу, учествују у акцијама заштите животне средине, промовишу међугенерацијску сарадњу (активности које организују могу да укључе и млађе и старије), промовишу разумевање, толеранцију и једнаке шансе за све младе, промовишу здраве и безбедне стилове живота, организују ИКТ едукацију (ИКТ – информационе и комуникационе технологије) или помовишу солидарност и хуманост (према социјално угроженим групама, особама са инвалидитетом, мигрантима и другим угроженим групама).

Под омладинским волонтерским пројектима се подразумевају краткорочне волонтерске активности које доприносе позитивним променама у локалној заједници и које пружају одговор на проблеме и потребе друштва, а које реализују млади узраста 15 до 30 година. Активности у ОВП су отворене за све младе људе без обзира на порекло, пол, националност или другу особеност и непрофитне су.

Предложени омладински волонтерски пројекти треба да буду спроведени у периоду од 29. октобра до 1. марта 2019. године, док вредност једног омладинског волонтерског пројекта може износити између 30.000,00 и 100.000,00 динара.

Заинтересовани млади из Јужнобанатског и Београдског округа треба да пошаљу попуњен образац за писање предлога идеје омладинског волонтерског пројекта до 04. октобра 2018. године на еmail: nvocegrad@yahoo.com или поштом на следећу адресу: Раденка Ранковића 13, 11500 Обреновац, са назнаком: „МЛАДИ СУ ЗАКОН – пријава на конкурс“.

Уколико предлог пројектне идеје прође административну проверу и буде позитивно оцењен од стране комисије, одабране групе улазе у наредну фазу која подразумева развијање пројектне идеје у коначан предлог омладинског волонтерског пројекта. Након достављања коначног предлога пројекта, комисија ће одабрати најмање 8 омладинских волонтерских пројеката који ће бити финансирани у Јужнобанатском и Београдском округу. Коначни резултати конкурса, односно предлози ОВП који ће бити финансирани, биће објављени до 25. октобра 2018. године. Свим одабраним удружењима младих и неформалним омладинским волонтерским групама биће обезбеђена техничко-стручна и финансијска подршка од стране Ресурс центра за Јужнобанатски и Београдски округ.

Листа удружења младих и неформалних омладинских група чији ће омладински волонтерски пројекти бити финансирани биће објављена на сајту Ресурс центра www.cegrad.org, затим на сајту Министарства омладине и спорта www.mos.gov.rs, омладинском порталу www.mladisuzakon.rs, као и сајту Националног програма волонтирања младих www.kampovi.mis.org.rs.

Текст конкурса може се преузети овде.

Образац за писање предлога идеје омладинског волонтерског пројекта може се преузети овде.