fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption

Edu izazov #5: Poruke iz budućnosti

Mi ne čekamo promene – već stvaramo nova rešenja. Verujemo da možemo da stvorimo zajednicu koja će obrazovanju vratiti dostojanstvo. Zato smo kreirali Edu izazov, događaj posvećen širenju pozitivnih ideja iz oblasti obrazovanja, na kojem govornici dele svoja iskustva u formi kratkih i inspirativnih predavanja.

U petom po redu Edu izazovu čućemo kreativne pojedince koji misle drugačije od većine, zbog čega su lideri u svojim poljima delovanja.  Njihova misija je da nam prenesu važne poruke koje nam je budućnost uputila.

Budete među prvima koji će imati priliku da u vožnji kroz svet revolucionarnih ideja pošalju pozdrave Budućnosti.

Čekamo vas na istom mestu sa:

  • Monikom Gavom
  • Nikolom Vuković
  • Danicom Vuličević
  • Lanom Nikolić
  • Nikolom Koneskim
  • Jelenom Bašević

Monika Gava, studentkinja je Andragogije i zagovornica neformlanog obrazovanja. Njen aktivizam kreće se od učestvovanja na evropskim kampovima i volontiranja na raznim festivalima i akcijama, do kamp lidera Mladih istrazivača Srbije i sekretarke organizacije Kompas. Ona je osnivačica/kuvarica/menadžerka “Kupime džem od kupine”.

Za sebe kaže da je ljubiteljka salse i španskog jezika, zavisnica od putovanja i isprobavanja novih stvari. Mašta da živi u toplijim krajevima i da ima kamp prikolicu.

Nikola Vuković, osnivač je agencije za digitalni marketing “Evoke”. Sa svojih 24 godina, imao je prilike da se profesionalno usavršava u više različitih segmenata biznisa. Iza sebe ima preko 100 organizovanih događaja, edukativnog i zabavnog tipa, licencu turističkog vodiča, svoj prvi biznis – online shop za poklone i iznenađenja “Iznenadi Me” i 7 godina omladinskog aktivizma u NGO sektoru.

Za njega kažu da živi marketing, a na događaju na kome je gostovao jedna osoba iz publike je rekla da on zapravo jeste marketing.

Danica Vuličević, profesorka je srpskog jezika i književnosti, koosnivač je Dečjeg dramskog festivala interkulturalnosti i korealizator seminara psihodramskog čitanja lektire. Bavila se i plejbekom – interaktivnim spontanim pozorištem.

Zanima je primena psihodrame u radu s decom i stalno se pita šta može da učini kako bi preokrenula opadajući smer njihovog interesovanja. Zbog toga je pokretala novinarski klub i uređivala školske novine; potom dramski, sa kojim je imala festivalsku i takmičarsku turneju na kojima je sa decom osvajala nagrade.

Lana Nikolić je novinarka i voditeljka na Radio Beogradu 202, gde između ostalog vodi i emisiju “Perspektiva” koja je posvećena mladima. Doktorantkinja je na Filološkom fakultetu u Beogradu i bavi se aktivističkim radom. Posebno je interesuju mladi uz osetljivih društvenih grupa.

Nikola Koneski student je istorije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Bio je učesnik mnogobrojnih takmičenja u oblasti istorije. Najveći uspeh je ostvario 2015. godine kada je zauzeo prvo mesto na Republičkom takmičenju naučno-istraživačkih radova sa temom „Nordijska mitologija“, za koju je dobio i specijalnu nagradu za izuzetan rad.

On je mentor i predavač u grupi za istoriju za učenike osnovnih škola u Regionalnom centru za talente „Mihajlo Pupin“ Pančevo, grupi za istoriju, za učenike osnovnih škola.

Jelena Bašević trenutno radi kao konsultant u obrazovanju, ali je njen poziv usmeren na različite vidove edukacije. Za njom je nekoliko godina rada u različitim oblastima, a najviše u digitalnom advertajzingu.

Već 5 godina piše lični blog Snovi u koferima i autorka je tri radionice kreativnog pisanja i storitelinga, što je rezultat njenog višegodišnjeg iskustva u pisanju, obrazovanja u zemlji i inostranstvu, kao i potrebe da podstakne i druge da kroz pisanu reč budu kreativni i autentični. Stalno je u potrazi za neispričanim pričama i prilikama za učenje.

hUčešće je besplatno, a prijave su obavezne jer je broj mesta ograničen. Molimo vas da se prijavite na sledećem linku –.http://bit.ly/prijava-kickoff

Peti po redu Edu izazov dešava u sklopu Kick of-a našeg programa Kad porastem biću… Više info na sledećem linku: kick off

Informišite se o konceptu Edu izazova na linku: https://www.connecting.org.rs/edu-izazov/. Svi komentari, sugestije i predlozi su dobrodošli. Pišite nam šta mislite o događaju na office@connecting.org.rs.

Connecting
Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva Connecting nastala je 2013. godine radi kreiranja zajednice preduzimljivih ljudi koja se bave rešavanjem najvažnijih izazova sa kojima se suočavaju mladi u našem društvu. Opšti cilj Connecting-a je da edukuje decu i mlade u oblastima društvenog preduzetništva i karijernog vođenja i savetovanja podstičući ih da preuzmu odgovornost i tako postanu odgovorni članovi naše zajednice. Connecting radi na lokalnom nivou i jedina je organizacija u Južnom Banatu koja je fokusirana na programe u oblasti karijernog vođenja i savetovanja mladih i društvenog preduzetništva.

Kad porastem biću…
Kad porastem biću… je nagrađivani obrazovni program posvećen mladima, koji se bavi temama omladinskog preduzetništva, karijernog informisanja i savetovanja. Suština programa jeste osnaživanje mladih da samostalno i promišljeno donose odluke o pokretanju sopstvenog posla, nastavku karijere ili školovanja.