fbpx

Edu Izazov

Edu Izazov za #5

Više od 40 posetilaca prvog po redu Edu izazova u Pančevu bilo je u prilici da se upozna sa ličnim iskustvima govornika/ca o tome zašto je važno doživotno učenje; gde ih je radoznalost dovela; kako i dalje uspevam da prilagodim nastavni plan i inspirišem decu da kroz igru uče; kako to verujem u sebe; kada sam odlučila da ne odustanem… Tekstulani izveštaj o edu izazovu možete pronaći ovde.

DFC Edu Izazov

Tokom 2016. i 2017. godine tim Connecting-a je u saradnji Design for Change Srbijom & Vega omladinskim centrom organizovao 2 Edu Izazova, po jedan u Impact Hub-u i Mikser House-u. Događaji su bili deo “Youth Can Make Change” projekta podržanog od strane Erasmus+ programa Evropske Unije. Kako je edu druženje izgledalo pogledajte u video prezentacijama ispod. 

video credits to Nikola Veljković 

Kad porastem biću... Edu Izazov

Kad porastem biću… Edu Izazov je događaj posvećen širenju pozitivnih ideja iz oblasti obrazovanja, na kojem govornici dele svoja iskustva u formi kratkih i inspirativnih predavanja (do 5minuta).

Misija Edu izazova je da vrati dostajanstvo znanju, divnim edukatorima, roditeljima i učenicima koji ne čekaju na promene, već ih sami pokreću! Edu izazov je mesto susreta zajednice ljudi čije priče inspirišu!

Edu Izazov okuplja edukatore, roditelje, preduzetnike/ce, učenike/ce i sve ostale ljude koji žele da unaprede obrazovni sistem. Inspirisan je jednostavnom idejom: da izgradi zajednicu pokretača promena u obrazovanju. Stoga, EDU Izazov omogućava ljudima da dele znanja i iskustva, istražuju i uče jedni od drugih stvari koje im pomažu da budu bolji.

EDU Izazov je dvočasovni događaj, podeljen u četiri celine:
1. Upoznavanje
Tokom prvih 40 minuta publika i govornici će kroz različite kreativne aktivnosti imati prilike da se predstave jedni drugima i upoznaju.

2. Predavanja (3+3)
Potom će uslediti inspirativna predavanja. Domaćin događaja predstavlja izabranu temu događaja i najavljuje svakog govornika/cu ponaosob. Govori su kratki i inspirativni (5 minuta). Svaki govor prati prezentacija sa slikama (20 slajdova). Slike na prezentaciji se same pomeraju i prate priču govornika/ce. Nakon trećeg predavanja planirana je pauza u trajanju od 10 minuta. Po zavšetku pauze program se nastavlja, sa još tri predavanja, ukupno 6. Po završetku, predviđeno je vreme za razgovor, pitanja, odgovore,kritike, neslaganja i slično.

3. Povezivanje
U trećem delu, organizacioni tim će fasilitirati proces povezivanja i razmene između publike i govornika/ca.

4. Zabava
Poslednji deo je naravno rezervisan za druženje uz piće. Edu izazov okuplja u proseku do 50 osoba u publici, i dešava se jednom mesečno. Kotizacija za publiku nije predviđena. Ulaznica će biti u obliku donacije i sva prikupljena sredstva koristiće se za razvoj programa Kad porastem biću…