fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption

Edu Izazov za #5

Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva Connecting organizovala je prvi u nizu Edu izazov pod naslovom: “Kada ste poslednji put nešto naučili?”, posvećen obrazovanju. Događaj je organizovan u sredu 20. juna 2018. godine u Galleria Caffe-u, u Pančevu.

Više od 40 posetilaca prvog po redu Edu izazova bilo je u prilici da se upozna sa ličnim iskustvima govornika/ca o tome zašto je važno doživotno učenje; gde ih je radoznalost dovela; kako i dalje uspevam da prilagodim nastavni plan i inspirišem decu da kroz igru uče; kako to verujem u sebe; kada sam odlučila da ne odustanem…

Misija Edu izazova je da vrati dostajanstvo znanju, divnim edukatorima, roditeljima i učenicima koji ne čekaju na promene, već ih sami pokreću! Edu izazov je mesto susreta zajednice ljudi čije priče inspirišu!

Kratkim i inspirativnim prezentacijima publici u Pančevu su se predstavili:

Sonja Dakić, preduzetnica

Mama, preduzetnica i mentorka, neko ko rado deli svoja znanja i kontakte jer veruje da tako čini ovaj svet boljim mestom. 2011. godine osnovala je sa prijateljicom socijalno preduzeće Daj Daj d.o.o. koje se bavilo proizvodnjom ekoloških platnenih pelena od bambusovog vlakna, jedinog tekstilnog proizvoda u Srbiji koji nosi Eko znak RS. Pročitaj više…

Nikola Ćurčin, direktor ETŠ  “Nikola Tesla” iz Pančeva

Nakon maturiranja pančevačke Gimnazije „Uroš Predić“, upisuje ETF u Beogradu. Tokom studiranja bavio se prevencijom HIV/AIDS-a i borbom protiv stigme i diskriminacije, kao vršnjački edukator i trener. Kroz Koaliciju udruženih mladih Pančeva učestvuje u izradi i usvajanju prve lokalne strategije za mlade u Srbiji. Pročitaj više…

Katarina Bugarin, influencer

Vesela, vedra i uvek nasmejana šesnaestogodišnjakinja koja završiva drugu godinu Ekonomske škole „Paja Marganović“ u Pančevu. Ima kanal na Youtube-u, i na njemu snima videe smešnog karaktera (skečeve). Pozitivni komentari, reči hvale kao i svi osmesi koje dobija zbog tih klipova je motivišu da nastavi da se bavi onim čime voli i da budem ono što jeste.

Srđan Plavšić, nastavnik u srednjoj školi „Tehnoart Beograd“

Rođen u XX veku. Na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu stekao zvanje Master grafičkog dizajna. Potom se nesrećno zaljubljuje u rad sa mladim ljudima. Završava u prosveti, i poslednjih deceniju i po radi u srednjim stručnim školama.  Pored toga u Beču završava Investment Ready Academy. Pročitaj više… 

Tatjana Romanov, učiteljica OŠ Sveti Georgije iz Uzdina

Za učiteljicu Tatjanu kažu da je savesna, odgovorna i sistematična. Sama kaže da je od malih nogu želela da bude učiteljica. Radi više od 20 godina, od toga 6 godina u kombinovanim odeljenjima, 7 godina kao nastavnik srpskog jezika i još 7 godina u razrednoj nastavi. Pročitaj više…

Teodora Golja & Dušan Stanišković, koordinatori programa Kad porastem biću…

Kad porastem biću… program za 2018. godinu publici su predstavili Teodora & Dušan. Ponosni smo na činjenicu da su njih dvoje 2016. godine bili učesnici pilot verzije gore spomenutog programa i da danas uz podršku mentora iz Connecting-a uspešno koordinaraju programom.

Delić atmosfere 👇 sa prvog po redu Edu izazova!

Kao što možete da vidite u kratkom video prilogu sa prvog po redu Edu izazova druženje smo počeli sa fenomenalnom Natašom Lukić i Smeh jogom. Smejali smo se bez prestanka celih 45 minuta. Predivno iskustvo. Više informacija o Smeh jogi i Nataši Lukić možete pronaći ovde.

Kad porastem biću… bedževi

Posetioci Edu izazova #1 bili su u prilici da kupovinom bedža direktno podrže svoje mlade sugrađane/ke. Prodali smo više od 20 bedževa i prikupili smo više od 3.000 dinara. Koristimo priliku da se zahvalimo našim novim prijateljima na podršci.

Ko je Edu izazov?

Kad porastem biću… Edu Izazov je događaj posvećen širenju pozitivnih ideja iz oblasti obrazovanja, na kojem govornici dele svoja iskustva u formi kratkih i inspirativnih predavanja (do 5minuta).

Edu Izazov okuplja edukatore, roditelje, preduzetnike/ce, učenike/ce i sve ostale ljude koji žele da unaprede obrazovni sistem. Inspirisan je jednostavnom idejom: da izgradi zajednicu pokretača promena u obrazovanju. Stoga, EDU Izazov omogućava ljudima da dele znanja i iskustva, istražuju i uče jedni od drugih stvari koje im pomažu da budu bolji.

Ovaj dvočasovni događaj, podeljen u četiri celine:

  1. Upoznavanje
  2. Predavanja (3+3) – Govori su kratki i inspirativni (5 minuta). Svaki govor prati prezentacija sa slikama (20 slajdova). Slike na prezentaciji se same pomeraju i prate priču govornika/ce. Po uzoru na Ignite ili Pecha Kucha modele.
  3. Povezivanje
  4. Zabava

Više o konceptu Edu izazova možete saznati na sledećem linku: https://www.connecting.org.rs/edu-izazov/