fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption

Edu izazov #1

U sredu 20. juna Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva Connecting organizuje prvi po redu Kad porastem biću… EDU Izazov na temu: “Kada ste poslednji put nešto naučili?” Edu Izazov je jedinstven događaj posvećen širenju pozitivnih ideja iz oblasti obrazovanja na kojem učenici, edukatori, preduzetnici i roditelji dele svoja iskustva u formi kratkih i inspirativnih predavanja.

Činjenica je da formalni obrazovni sistem nije u dovoljnoj meri prilagođen tržištu rada i činjenica je da nikada neće ni biti jer se potrebe na tržištu rada menjaju neveravatnom brzinom. Stoga je izuzetno važno da nastavni plan i program prilagodimo sa ciljem da inspirišemo decu i mlade da zovele učenje i nauče kako da uče jer su to ključne kompetencije ekonomije znanja // odnosno 21. veka. Gradiva su obimna, bez mnogo praktičnih primena i često ne prate korak s novim tehnologijama. Ipak, svedoci smo da pojedini/e edukatori/ke, roditelji, učenici i učenice rade sjajne stvari i na svoj način i ovo je prilika da ih čujemo, jer njihove priče inspirišu!

Govornici i govornice su naše malo iznađenje za vas i biće predstavljeni/e u narednim danima.

Pored 6 predavanja za koja verujemo da će biti korisna i inspirišuća, posle Edu Izazova organizovaćemo druženje sa govornicama i govornicima uz piće. Kad porastem biću… Edu izazov će se održati u sredu 20. juna u 18:00. Mesto dešavanja je Galleria café, Pančevo.

Učešće je besplatno, a prijave su obavezne jer je broj mesta ograničen. Molimo vas da se prijavite na sledećem linku –http://bit.ly/eduizazovprijave.

Connecting
Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva Connecting nastala je 2013. godine radi kreiranja zajednice preduzimljivih ljudi koja se bave rešavanjem najvažnijih izazova sa kojima se suočavaju mladi u našem društvu. Opšti cilj Connecting-a je da edukuje decu i mlade u oblastima društvenog preduzetništva i karijernog vođenja i savetovanja podstičući ih da preuzmu odgovornost i tako postanu odgovorni članovi naše zajednice. Connecting radi na lokalnom nivou i jedina je organizacija u Južnom Banatu koja je fokusirana na programe u oblasti karijernog vođenja i savetovanja mladih i društvenog preduzetništva.

Kad porastem biću… 
Kad porastem biću… je nagrađivani obrazovni program posvećen mladima, koji se bavi temama omladinskog preduzetništva, karijernog informisanja i savetovanja. Suština programa jeste osnaživanje mladih da samostalno i promišljeno donose odluke o pokretanju sopstvenog posla, nastavku karijere ili školovanja.