fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption

Drugi Modul u okviru projekta “Put ka EU fondovima”

Tokom II Modula, koji se održao 1. i 2. februara, radili smo na razvijanju autorskih projekata. Na samom početku Marija Komanov, koordinatorka  KZM-e Pančeva, predstavila nam je šta je to urađeno od projekata i na koji način, na teritoriji našega grada. Nakon kratke prezentacije projekata koji se realizuju i koji bi trebali da se realizuju u našem gradu, svi učesnici treninga su PITCH-ovali svoje ideje. Na red je došlo i GLASANJE , izabrane su četiri ideje, formirani su timovi.

IMG_0056

Nakon kratke pauze svi su bili na sat vremena u “pustinji“ . Na team building radionici smo se razmrdali i zbližili. U 14.35 počeli smo razvijamo Drvo problema, svi timovi su imali sat vremena da izlistaju sve probleme koji se odnose na njihovu ideju. Sledeći korak u izradi projekta bilo je definisanje ciljeva koje želimo da postignemo, uz pomoć metode Drvo ciljeva. To je ujedno bio i kraj našeg druženja u subotu.

IMG_9986

Nedelja, vanredno stanje u Južnom Banatu, ali timovi su ponovo na okupu. Nakon jutarnjeg energizera, nastavili smo sa radom. Timovi su počeli sa razvijanjem Aktivnosti  do detalja. Sledeći korak budžetiranje,  “najomiljeniji“ deo svih nas. Pauza za ručak, 14.15, malo smo se zabrojali.

Posle pauze od sat vremena, trening je nastavljen. Na red je došla logička matrica. Umesto logičke matrice napravljen je probni formular koji sadrži sve elemente kao i logička matrica.Konačno su ostavljeni  papiri i markeri, svaki tim je dobio laptop, kako bi popunili svoje formulare.

Po stoti put je urađen debrief, ovoga puta aplauz je imao smisao!!!

Vidimo se u nedelju 9. Februara!