fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption

Dokumentarni film “Obrazovanje za 4.0 revoluciju” ide na crowdfunding

Polako ulazimo u finalnu fazu produkcije dokumentarnog filma “Obrazovanje za 4.0 revoluciju”. Kao što znate prvi kadrovi filma napravljeni su tokom realizacije prvog edukativnog kampa „Kad porastem biću…“  na temu obrazovanja za karijeru u Mokrin House-u od 9. do 14. avgusta. Snimanje je potom nastavljeno, 27. avgusta u Share Square-u, intervjuisanjem naših prijatelja koji posvećeno rade na unapređenju formalnog obrazovnog sistema, redom: Fondacije PetljaDostignuća mladih u SrbijiEuroguidance centra u SrbijiDesignathon Works SrbijeDesign for Change Srbije i Share Square-a.

Primetili smo da je u našem društvu prisutan jedan negativan narativ koji bezrezervno kritikuje sve i svašta pa i formalni obrazovni sistem, modele neformalnog obrazovanja i ljude koji se bave podučavanjem mladih i dece. Mi smatramo da je vreme da promenimo taj narativ, inspirišemo donosioce odluka, nastavnike/ce, učenike/ce, roditelje i sve ostale ljude koji su deo obrazovnog sistema da preuzmu stvari u svoje ruke i pokrenu pozitivnu promenu koja će prilagoditi formalni obrazovni sistem 4.0 revoluciji – reko je Deniz Hoti, izvršni direktor Connecting-a.

Udruženje Connecting će sledeće godine obići Srbiju, tačnije 10 gradova, sa svojim filmom “Obrazovanje za 4.0 revoluciju”, kako bi što veći broj ljudi bio u prilici da vidi film. Istovremeno ćemo pokrenuti i platformu na kojoj ćemo pored filma sa publikom podeliti i upustvo za organizovnje projekcije filma u lokalnim zajednicama sa idejom da se što više istih organizuje tokom sledeće godine. Cilj nam je da najmanje 30% populacije mladih odgleda film zajedno sa svojim učiteljima, nastavnicama i direktorima do kraja 2019. godine.

Kako bi ostvarili gore navedene ciljeve neophodna su nam sredstva i ona nisu velika – 3.500$. Stoga smo se odlučili za kampanju masovnog prikupljanja sredstava koja će se desiti u periodu od 26. novembra do 20. decembra. Zbog “perkova”, odnosno nagrada odlučili smo se da sredstva prikupljamo na Indiegogo platformi. Pripremili smo super zanimljive “perkove” i u narednih mesec dana ćemo dati sve od sebe da iste obezbedimo uz pomoć partnera sa kojima želimo i mislimo da ima smisla da sarađujemo. Obaveštavaćemo vas o svakom koraku putem naših komunikacioniih kanala. Stay tuned!

p.s. ukoliko mislite da možete da nam pomognete na bilo koji način molimo vas da nas kontaktirate putem mejla: office@connecting.org.rs ili na tel: 063305816