fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption

Connecting dobio novo priznanje za program “Kad porastem biću…”

Program obrazovanja za karijeru “Kad porastem biću…“, organizacije „Connecting“, osvojio je još jedno priznanje na ovogodišnjem Nacionalnom takmičenju primera dobrih praksi u oblasti karijernog vođenja i savetovanja. Konkurs za ovo takmičenje raspisao je Euroguidance centar uz podršku Fondacije Tempus, a odluka o izboru nagrađenih programa saopštena je na šestoj Nacionalnoj Euroguidance konferenciji 9. oktobra 2018. godine u hotelu Metropol u Beogradu.

Još jedno priznanje nam daje za pravo da shvatimo da to što radimo ima smisla, ne samo za zajednicu u Južnom Banatu, već i naše društvo u celini, a što da ne Evropu i svet. Tokom ove godine smo se fokusirali na „izgradnju“ i unapređenje našeg znanja i metodologije rada sa mladima. Intenzivno radimo na razvoju edukativne franšize sa ciljem da omogućimo većem broju dece i mladih pristup „Kad porastem biću…“ programu. Ova nagrada nam je veliki podstrek. – izjavio je Deniz Hoti, izvršni direktor Connectinga. 

 “Kad porastem biću…” je obrazovni program koji je počeo sa radom 2016. godine i od tada do danas je prisutan u više od 6 škola na teritoriji Pančeva. Program je kreiran u skladu sa Strategijama razvoja obrazovanja u Srbiji, Evropi i svetu, i ujedno odgovara na probleme prepoznate u Nacionalnoj strategiji za mlade.

Program “Kad porastem biću…” osmišljen je tako da kroz brojne aktivnosti (radionice, kampove, razgovore, sajmove i konferencije) kreira organizovan sistem podrške mladim osobama istovremeno ih podstičući da se posvete sebi, prepoznaju svoje vrednosti i potencijale, razumeju svoje realne mogućnosti i ponudu na tržištu rada, informišu o prilikama za dalje školovanje i usavršavanje,  kao i da se motivišu da pokrene sopstveni posao.

Centralni deo programa je šestodnevni kamp u Mokrin House-u tokom kojeg konkursom odabrani tinejdžeri  aktivno, sa stručnjacima iz raznih oblasti, učestvuju u petofaznom procesu profesionalne orijentacije koji obuhvata  iskustveno učenje, radioničarski rad i povezivanje sa vršnjacima, preispitivanje i sticanje veština potrebnih za rad u 21. veku . Pored kampa, projekat se razvija i kroz radionice u srednjim školama, susrete “Edu izazov”, sajmove znanja i konferencije za medije. U toku je i snimanje dokumentarnog filma “Obrazovanje za 4.0 revoluciju”.

Ove godine uspeli smo da realizujemo Kad porastem biću… program zahvaljujući partnerima koji razumeju važnost ovakvog programa, koji su prepoznali vrednosti i pomogli nam, svako u skladu sa svojim mogućnostima. Tako među partnerima imamo Elektrotehničku školu „Nikola Tesla“, Tehničku školu „23. maj“, portal 013info koji je redovno izveštavao o programu, Dostignuća Mladih u Srbiji, Mokrin House, Original Magazine, Grad Pančevo, 365 ADS, Golub Taxi, Napor – Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada, Društvena igra “TriP”/Board game “TriP”, Centar za društveno odgovorno poslovanje -CDOP, Via Academica – Studije i stipendije u inostranstvu, Infostud, Danijela Commerce d.o.o. kao i brojni mediji, institucije, preduzeća i organizacije sa teritorije grada Pančeva. Svim partnerima smo neizmerno zahvalni jer da nije bilo njih ove godine ne bismo bili u mogućnosti da realizujemo program.