fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption

Akcija sredjivanja prostora u Domu slepih “Zbrinjavanje”

Pozivamo vas na akciju sređivanja prostora u Domu slepih “Zbrinjavanje” u Pančevu, koja će se održati 12. marta od 10 do 17 sati.

Akcija se sprovodi u sklopu kampanje “Od dela do dela” u organizaciji udruženja “Connecting people“, “Kompas“, “AS centar“. Oko 15 bivših osuđenika će samoinicijativno urediti prostor koristeći usključivo svojre resurse, a svojom voljom i entuzijazmom pokazaće široj javnosti da i oni postoje i žive u našem okruženju.

Ciljevi kampanje “Od dela do dela” su ravnomerna raspodela lekova unutar Kazneno-popravnih zavoda, resocijalizacija i osnaživanje bivših zatvorenika, kreiranje tolerantnog okruženja u kom se prihvataju i uvažavaju različitosti, omogućavanje kvalitetanog i univerzalnog pristupa socijalnoj, pravnoj i zdrastvenoj zaštiti za sve ljude i, na kraju, zapošljavanje kroz socijalno preduzetništvo.

Ova akcija jeste početak u toj nameri ukazivanja na probleme sa kojima se susreću bivši osuđenici, kako u Kazneno-popravnim ustanovama, tako i normalnom životu posle izlaska iz zatvora. Akcija će biti uvod u širi projekat čiji je krajnji cilj zapošljavanje tih ljudi kroz socijalno preduzetništvo.