Put ka EU fondovima

Mi verujemo da samo znanjem i napornim radom možemo da ostvarimo svoje snove. Ta ideja nas je dovela do našeg prvog projekta „Put ka EU fondovima“, na koji smo jako ponosni. Kroz međusektorsko povezivanje i edukaciju doprineli smo održivom razvoju lokalnih interesnih grupa i tako uticali na nivo kvaliteta života mladih u Pančevu. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da su 22 organizacije sa teritorije Pančeva i Beograda uzele učešće na našem prvom projektu.

DSCF2723

Centralni deo projekta činila su tri radna modula, održana u izabisnkom prostoru Kulturnog centra Pančeva, u sledećim vremenskim intervalima: I Modul, 25. i 26. januara 2014. godine, II Modul, 1. i 2. februara 2014. godine, III Modul, 9. i 10. februara 2014. godine. Udruženje građana „Connecting people“ je projekat „Put ka EU fondovima” organizovalo i sprovelo u partnerstvu sa udruženjem građana „KOMPAS“ iz Pančeva, a uz pomoć i podršku grada Pančeva i Kulturnog centra Pančevo.

Program su vodili:

Pavle Krivokuća, osnivač startapa “Vincerus”-a, trener pri “BSN”-u i domaćin u “Impakt Hab-u Beograd” koji poseduje 6 godina iskustva u pisanju i implementaciji projekata sa preko 6 miliona dinara stečenih kroz projekte koje je pisao. Pored perspektive prikupljanja sredstava sa strane projekata, Pavle poseduje iskustvo kao član konkursnih komisija za dodelu sredstava, gde je imao priliku da direktno odlučuje kome se dodeljuju finansije.

Boško Nektarijević, BBA, MBA, Izvršni direktor Balkanske Bezbednosne Mreže. Boško je diplomirao menadžment u Parizu na poslovnoj školi IFAM. Magistrirao je na Solvay Brussels School of Economics and Management, Univerziteta u Briselu i specijalizaciju završio na Harvard Univerzitetu. Takođe je završio i brojne druge edukativne i trening programe na vodećim svetskim centrima izvrsnosti.

Radno iskustvo je gradio na različitim projektima Evropske Unije, Vlade Srbije, Evropskog Pokreta, Evropskog Integracionog Fonda, Makedonskog Instituta za Integracije, Cotrugli Business School, Biznis Akademije, ICIP-a itd. Poslednjih deset godina pomaže liderima reformi na Balkanu da unaprede kvalitet projekata, uticaj i rezultate. Dizajnirao je i vodio brojne treninge u Briselu i na Balkanu koje je preko 2000 polaznika ocenilo najvišim ocenama.

Deniz Hoti, izvršni direktor UG „Connecting people“. Uživa da bude edukator i u ljubavi je sa konceptom „learning by doing“. Tokom poslednje dve godine kreirao je jedinstveno iskustvo učenja za više od 1500 polaznika/ca razlilčitih treninga i radionica. Radno iskustvo u pisanju i realizaciji projekata stekao je na različitim projektima ESTIEM-a, Fakulteta organizacionih nauka, Kancelarije za mlade grada Pančeva i kroz rad u UG „Connecting people“.

Nataša Lenđel, kao dugogodišnja članica i trenutno predsednica KOMPAS-a, stekla je veštine timskog rada, komunikacijske veštine, veštine kreativnog rešavanja konflikata, kreiranja i vođenje radionica i tribina, vođenje i organizovanje treninga, vršenje istraživanja, sprovođenje anketa, koordiranje projektima. Kao omladinska radnica poseduje znanja o pisanju, organizaciji i realizaciji projekata iz domena neformalnog obrazovanja i informisanja mladih.

Celokupan izveštaj projekta „Put ka EU fondovima“ dostupan je na sledećem linku.