Edu Izazov

DFC Edu Izazov

Tokom 2016. i 2017. godine tim Connecting-a je u saradnji Design for Change Srbijom & Vega omladinskim centrom organizovao 2 Edu Izazova, po jedan u Impact Hub-u i Mikser House-u. Događaji su bili deo „Youth Can Make Change“ projekta podržanog od strane Erasmus+ programa Evropske Unije. Kako je edu druženje izgledalo pogledajte u video prezentacijama ispod. 

video credits to Nikola Veljković 

Kad porastem biću... Edu Izazov

Kad porastem biću… Edu Izazov je događaj posvećen širenju pozitivnih ideja iz oblasti obrazovanja, na kojem govornici dele svoja iskustva u formi kratkih i inspirativnih predavanja (do 5minuta).

Edu Izazov okuplja edukatore, roditelje, preduzetnike/ce, učenike/ce i sve ostale ljude koji žele da unaprede obrazovni sistem. Inspirisan je jednostavnom idejom: da izgradi zajednicu pokretača promena u obrazovanju. Stoga, EDU Izazov omogućava ljudima da dele znanja i iskustva, istražuju i uče jedni od drugih stvari koje im pomažu da budu bolji.

EDU Izazov je dvočasovni događaj, podeljen u četiri celine:
1. Upoznavanje.
Tokom prvih 40 minuta publika i govornici će kroz različite kreativne aktivnosti imati prilike da se predstave jedni drugima i upoznaju.

2. Predavanja. (3+3)
Potom će uslediti inspirativna predavanja. Domaćin događaja predstavlja izabranu temu događaja i najavljuje svakog govornika/cu ponaosob. Govori su kratki i inspirativni (5 minuta). Svaki govor prati prezentacija sa slikama (20 slajdova). Slike na prezentaciji se same pomeraju i prate priču govornika/ce. Nakon trećeg predavanja planirana je pauza u trajanju od 10 minuta. Po zavšetku pauze program se nastavlja, sa još tri predavanja, ukupno 6. Po završetku, predviđeno je vreme za razgovor, pitanja, odgovore,kritike, neslaganja i slično.

3. Povezivanje.
U trećem delu, organizacioni tim će fasilitirati proces povezivanja i razmene između publike i govornika/ca.

4. Zabava.
Poslednji deo je naravno rezervisan za druženje uz piće. Edu izazov okuplja u proseku do 50 osoba u publici, i dešava se jednom mesečno. Kotizacija za publiku nije predviđena. Ulaznica će biti u obliku donacije i sva prikupljena sredstva koristiće se za razvoj programa Kad porastem biću…